Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes sorprenents amb llenties

Celebrem el Dia Mundial dels Llegums amb diferents preparacions de l'ambaixadora per excel·lència d'aquests fruits

06/02/2019

Humils i nutritives. Així són les llenties, l'únic aliment que aporta un percentatge tan elevat de proteïnes (20% seques i 10%cuites) amb tan poc greix (menys de l'1%). A més, són riques en hidrats de carboni, en vitamines i minerals. I calentes són un gran remei contra el fred de l'hivern. Us en proposem cinc plats.

01 Pastís de llenties i formatge

Pastís de llenties i formatge Becky Lawton

Pastís de llenties i formatge

Ou, nata líquida, formatge, llenties (vermelles) i al forn. Un pastís suculent i original per als dies de fred.

Llegiu la recepta completa

02 Llenties beluga amb nous i llagostins

Llenties beluga amb nous i llagostins

Llenties beluga amb nous i llagostins

Si les compareu amb el caviar entendreu per què s'anomenen així. Les llenties beluga són molt petites, motiu pel qual no cal que les poseu en remull. A més, no tenen clovella i es couen en molt poc temps. En aquest cas, Ada Parellada les combina amb llagostins.

Llegiu la recepta completa

03 Sopa de llenties amb comí

Sopa de llenties amb comí Becky Lawton

Sopa de llenties amb comí

Les llenties vermelles no tenen pell, per això són fàcils de digerir i ideals per a les persones que no toleren bé els llegums. I si, a més, les tritureu una mica i en feu sopa, encara les digerireu més bé.

Llegiu la recepta completa

04 Llenties guisades

Llenties guisades Miquel Àngel Roque

Llenties guisades

Miquel Àngel Roque prepara la versió més clàssica, tot afegint-hi cansalada.

Llegiu la recepta completa

05 Foie gras caramel·litzat amb crema de llenties amb vainilla

Foie gras caramel·litzat amb crema de llenties amb vainilla

Foie gras caramel·litzat amb crema de llenties amb vainilla

En aquest cas, les llenties es trituren després d'haver-les cuit amb llet i vainilla. Són la base d'un plat tan original com contundent.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: