Preparació
- Poseu el vinagre a reduir a foc suau fins que en quedi 1/3 part. Deixeu-ho refredar.
- Netegeu l’escarola i escorreu-la. Talleu el fonoll a tires fines. Escaldeu-lo amb aigua bullent i refredeu-ho amb aigua i gel.
- Peleu els raïms, talleu-los per la meitat i traieu-ne les granes. Poseu-los en un got amb aigua i suc de llimona que no s’oxidin.
- Peleu la pinya i talleu-la a daus d’1 cm. Peleu les mandarines, separeu-ne els grills i traieu tota la part blanca possible. Talleu cada grill en dos o tres trossos.
- Feu flors del formatge amb la girolle.
- Per a l’amaniment, barregeu l’oli d’avellanes, el vinagre reduït, les avellanes torrades trencades i el porradell picat.
- Poseu l’enciam distribuït als plats. Al damunt poseu-hi el fonoll, els raïms, la pinya, la mandarina i les flors de Tête de Moine. Amaniu-ho amb l’oli d’avellanes i poseu unes escames de sal pel damunt.