Preparació
Per a l’oli d’amanir:
- Poseu per cada 8 cullerades d’oli Extra Verge DOP Les Garrigues un gra d'all tallat per la meitat i deixeu-lo macerar almenys 12 h.
Per al tomàquet confitat (la fruita vermella):
- Escaldeu els tomàquets madurs per treure'n la pela. Taieu-ne les llavors i talleu-los a quadrats petits. Afegiu-hi una cullerada de tomàquet fregit, 8 cullerades de l’oli macerat, sal i pebre i una cullerada de vinagre.
Per a l’embolcall de pa de l’amanida:
- Talleu les llesques llargues de pa de motlle per la meitat, de manera que quedi una tira estreta i llarga. Amb un pinzell, pinteu-les d’oli DOP Les Garrigues i enrotlleu el pa, fent un rodona que us faci de motlle per a l’amanida. Lligueu-ho amb un fil petit i la poseu-lo al forn a 180º C perquè quedi el pa torrat.
Per preparar el plat:
- Talleu el peix a bocins i salteu-lo amb sal i pebre i un raig d'oli DOP Les Garrigues.
- En un plat, poseu el pa i, a dins, petits bocins de tomàquet, les tiretes petites de pebrot vermell escalivat, i combineu el peix amb el tomàquet confitat, posant una capa de cada fins que ompliu el pa.
- Acabeu el plat amb una gamba gran saltada a la paella, unes fulles d’alfàbrega i un raig d’oli Extra Verge DOP Les Garrigues.