Preparació
Preparació
- Netegeu les anxoves. Dessaleu-les sota un raig d’aigua freda, una bona estona. Separeu-ne els filets de les espines. Poseu els filets en una safata, coberts d’oli d’oliva. Submergiu les espines en llet, com a mínim 30 min.
- Talleu els tomàquets i la mozzarella a rodanxes.
- Esmicoleu les nous.
- Assequeu bé les espines d’anxova amb una mica de paper de cuina, enfarineu-les i demaneu ajuda a un adult per fregir-les, en oli abundant, 1 min. Han de quedar torradetes.
- Talleu les anxoves a bocinets.
- Per a l'oli d'alfàbrega: tritureu l’oli amb les fulles d’alfàbrega.
- Feu capes de tomàquet, anxoves, nous picades i formatge, com si fos una torre.
- Amaniu-ho amb l’oli d’alfàbrega i ho acabeu amb les espines d’anxova.
El consell
- Si voleu tenir els ossos forts i sans, quan mengeu peixos petits, com anxoves o sonsos, aprofiteu per menjar-vos-en les espines. Són molt riques en calci!
- Si us agraden les herbes aromàtiques, podeu provar d’afegir a aquest plat una miqueta d’orenga. Combina la mar de bé amb el tomàquet i la mozzarella.