Preparació
- Renteu les tres verdures. Talleu els tomàquets per la meitat i retireu-ne les llavors. Feu les tres verdures a daus mitjans i de mida similar.
- Espremeu la llimona i coleu-ne el suc per eliminar-ne les llavors i les pellofes.
- Peleu el gra d’all, retireu-ne el grill central i premseu-lo. Poseu-lo en un bol. Afegiu-hi dues culleradetes de suc de llimona i les quatre de iogurt. Bateu-ho amb un enganyamarits (batedora de mà) i aneu-hi incorporant oli d’oliva sense deixar de treballar la mescla, mentre l’absorbeixi, com si es tractés d’una maionesa. Salpebreu-ho.
- Barregeu la meitat de la salsa obtinguda amb els daus de verdura i repartiu-ho en els quatre motlles cilíndrics.
- Emplateu-ho retirant el motlle i napeu-ho amb la resta de salsa per sobre.
- És un plat que vol la fredor. Deixeu-lo a la nevera una bona estona.