Què cuinar La Vanguardia

Fa un temps vaig assistir a un monogràfic de dolços catalans que va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. El tema em va entusiasmar: en plena moda de 'cupcakes', 'muffins', 'fondants' i 'cake pops', s’agraeix que algú reivindiqui els nostres dolços tradicionals. I és que no trobeu lògic saber fer uns bons ametllats abans d’aprendre a fer macarons?

Les receptes que va fer la Mireia van ser uns pastissets de cabell d’àngel i de mató, un menjar blanc i uns ametllats. Amb un receptari popular català tan ric en receptes dolces, la tria de la Mireia va ser molt encertada; va escollir tres receptes d’elaboracions ben diferents i ingredients molt diversos. Segur que faré les tres receptes, ja que totes em van cridar molt l’atenció, però m’he decidit a començar pels ametllats, ja que són les galetes preferides a casa meva: a les capses assortides de Galetes Trias, els ametllats sempre són les primeres a desaparèixer!

Preparació

  1. Munteu les clares amb el sucre fins aconseguir una merenga suau. Incorporeu-hi l’ametlla i la llimona.
  2. Feu les galetes amb l’ajuda una mànega de pastisseria.
  3. Decoreu cada galeta amb una ametlla crua.
  4. Coeu-les a 160 ºC durant 15-20 min fins que siguin daurades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto