Receptes de Nadal La Vanguardia

Fa un temps vaig assistir a un monogràfic de dolços catalans que va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. El tema em va entusiasmar: en plena moda de 'cupcakes', 'muffins', 'fondants' i 'cake pops', s’agraeix que algú reivindiqui els nostres dolços tradicionals. I és que no trobeu lògic saber fer uns bons ametllats abans d’aprendre a fer macarons?

Les receptes que va fer la Mireia van ser uns pastissets de cabell d’àngel i de mató, un menjar blanc i uns ametllats. Amb un receptari popular català tan ric en receptes dolces, la tria de la Mireia va ser molt encertada; va escollir tres receptes d’elaboracions ben diferents i ingredients molt diversos. Segur que faré les tres receptes, ja que totes em van cridar molt l’atenció, però m’he decidit a començar pels ametllats, ja que són les galetes preferides a casa meva: a les capses assortides de Galetes Trias, els ametllats sempre són les primeres a desaparèixer!

Preparació

  1. Munteu les clares amb el sucre fins aconseguir una merenga suau. Incorporeu-hi l’ametlla i la llimona.
  2. Feu les galetes amb l’ajuda una mànega de pastisseria.
  3. Decoreu cada galeta amb una ametlla crua.
  4. Coeu-les a 160 ºC durant 15-20 min fins que siguin daurades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

04 nov - 10 des

Jornades del Llagostí de la Ràpita 2017

Del 4 de novembre al 10 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del...

09-10 des

Dolços de Nadal a Món Sant Benet

El mes de desembre, i per donar la benvinguda al Nadal, Món Sant Benet i la Fundació Alícia obren...

10 des

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

24 nov - 10 des

V Jornades del Romesco de Cambrils

Diversos restaurants de Cambrils ofereixen, del 24 de novembre al 10 de desembre, menús basats en el romesco,...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto