Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Obriu les espardenyes, renteu-les, si és possible, amb aigua de mar (en cas contrari, podeu preparar una solució d’un litre d’aigua amb 35 grams de sal). Partiu-les per la meitat, en canal, retalleu-los la pell adherida que continguin i reserveu-les ben seques a la nevera.
  2. Per al brou: renteu els crancs escrupolosament i piqueu-los, amb l’ajuda d’unes tisores de cuina. Poseu-los en una olla amb l’oli, sofregiu-ho a foc mitjà fins que quedi daurat, salpebreu-ho i remeneu-ho fins a aconseguir daurar-los i que es quedin enganxats al fons de l’olla, uns 15 min.
  3. Tritureu els crancs ben fins, amb la batedora elèctrica, i continueu-ho, sense deixar de remenar, 3 min. Salpebreu-ho.
  4. Afegiu a l’olla un litre i mig d’aigua bullent, i deixeu que cogui a foc mitjà 15 min. Coleu-ho i reserveu-ho.
  5. En una cassola per a quatre racions, amb un rajolí d’oli, sofregiu a foc lent l’all i el julivert, afegiu-hi els daus de tomàquet confitat i un litre i quart del brou reservat, ben calent.
  6. Quan el brou bulli, tireu a la cassola l’arròs i deixeu que cogui a foc mitjanament alt, 8 min. Salpebreu-ho lleugerament.
  7. Afegiu a la cassola els daus de carbassó, abaixeu el foc i deixeu que l’arròs cogui 3 min. Rectifiqueu-ho de sal.
  8. Marqueu les espardenyes en una paella antiadherent calenta, feu-les volta i volta, amb una mica d’oli i un pessic de sal.
  9. Amb la cassola apartada del foc, repartiu-hi per sobre les espardenyes, enfonseu-les lleugerament en l’arròs, deixeu-ho reposar 2 min i estarà a punt per servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: