Preparació
- Poseu l’aigua en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, poseu-hi els 100 g d’arròs i deixeu-lo bullir entre 35 i 40 min, fins que s’hagi passat de cocció. Retireu l’arròs del foc i refredeu-lo amb aigua freda. Passeu-lo per un colador i, amb una mica de paciència, aneu-lo escampant en una safata de forn. Poseu-hi un tros de roba al damunt i deixeu-ho fins que l’arròs hagi perdut tota l’aigua i estigui sec del tot. Quan el tingueu sec, fregiu-lo en oli calent. Així s’inflarà i quedarà cruixent. Després, passeu-lo per la canyella en pols.
- Per a la sopa d’arròs amb llet: poseu la llet a escalfar amb tots els ingredients menys l’arròs. Quan arrenqui el bull, poseu-hi l’arròs i deixeu-lo bullir 35 min. Retireu-ho del foc i traieu la canyella i la llimona. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador.
- Muntatge: serviu les postres en un plat soper. Al fons del plat poseu-hi la sopa d’arròs amb llet; al damunt, una bola de gelat, i, al seu voltant, uns quants grans d’arròs cruixent.