Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Bulliu l’arròs en aigua abundant amb una mica de sal, uns 15 min. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. Escorreu-lo, refresqueu-lo i reserveu-lo.
  2. Traieu la primera capa dels alls tendres i talleu-los a dauets (quan arribem a la part verda, talleu-ne una mica i rebutgeu la resta). Peleu la pastanaga i, amb l’ajut d’un adult, talleu-la a la juliana (a làmines fines) o a dauets.
  3. Peleu, si teniu un pelador dentat, el pebrot verd. Rebutgeu les llavors i feu-lo a tires o a dauets. Peleu i talleu la ceba tendra a làmines. Trenqueu la base dels espàrrecs per on es deixen (hi ha un moment que es trenquen perfectament) i peleu la tija. Talleu-los a daus.
  4. En una paella ben gran o, encara millor, en un wok, coeu la ceba tendra, la pastanaga, els espàrrecs i el pebrot, amb un bon raig d’oli, a foc baix, uns 10 min.
  5. Afegiu-hi els alls tendres i coeu-ho uns 3 min més.
  6. Poseu-hi l’arròs, la salsa de soja, les gambes i els brots de soja fresca. Remeneu-ho una mica, a foc fort, perquè l’arròs s’enrosseixi i la soja amari tots els ingredients.
  7. Quan vegeu que les gambes han canviat de color –en cap cas esperareu més de 5 min–, poseu-hi un bon grapat de sèsam torrat i serviu-ho.

El consell

Aquest arròs té un marcat toc oriental. Animeu-vos a menjar-vos-el amb bastonets!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto