Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu el pa a dauets i torreu-lo al forn, o demaneu ajuda a un adult per fregir-lo en oli.
  2. Talleu el bacallà a talls més petits, de manera que cada persona en tingui uns tres o quatre trossos per plat. Així el peix es courà més ràpid i la mel no es cremarà.
  3. Eixugueu bé els trossos de bacallà sobre paper absorbent.
  4. Feu una pasta amb la farina, l’ou batut, la mica de llevat i la mel. Suqueu el bacallà en aquesta pasta i demaneu ajuda per fregir-lo en oli abundant, només fins que s’enrosseixi.
  5. Serviu el bacallà al plat acompanyat d’una amanida d’espinacs frescos, el tomàquet tallat a daus, uns pinyons torrats i uns dauets de pa torrat. Quan ho tingueu emplatat, amaniu-ho amb oli i sal.

El consell

  • Sabeu com dessalar el bacallà? Si el compreu esqueixat, n’hi ha prou a rentar-lo molt bé i deixar-lo en remull 30 min abans de consumir-lo. En canvi, si en compreu peces grosses, les haureu de rentar molt bé i deixar-les a remull, completament cobertes amb aigua i amb la pell cap amunt, tres dies, canviant l’aigua cada dia.
  • Veritat que quan mengeu bacallà trobeu que és un peix molt melós? Això és per la gelatina que es troba entre la seva carn, sobretot a la part central i a la pell.
  • Sabíeu que el bacallà viu a les aigües de l’Atlàntic Nord? I que el bacallà més famós prové de les Illes Lofoten?

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: