Preparació
Preparació
- Talleu el pa a dauets i torreu-lo al forn, o demaneu ajuda a un adult per fregir-lo en oli.
- Talleu el bacallà a talls més petits, de manera que cada persona en tingui uns tres o quatre trossos per plat. Així el peix es courà més ràpid i la mel no es cremarà.
- Eixugueu bé els trossos de bacallà sobre paper absorbent.
- Feu una pasta amb la farina, l’ou batut, la mica de llevat i la mel. Suqueu el bacallà en aquesta pasta i demaneu ajuda per fregir-lo en oli abundant, només fins que s’enrosseixi.
- Serviu el bacallà al plat acompanyat d’una amanida d’espinacs frescos, el tomàquet tallat a daus, uns pinyons torrats i uns dauets de pa torrat. Quan ho tingueu emplatat, amaniu-ho amb oli i sal.
El consell
- Sabeu com dessalar el bacallà? Si el compreu esqueixat, n’hi ha prou a rentar-lo molt bé i deixar-lo en remull 30 min abans de consumir-lo. En canvi, si en compreu peces grosses, les haureu de rentar molt bé i deixar-les a remull, completament cobertes amb aigua i amb la pell cap amunt, tres dies, canviant l’aigua cada dia.
- Veritat que quan mengeu bacallà trobeu que és un peix molt melós? Això és per la gelatina que es troba entre la seva carn, sobretot a la part central i a la pell.
- Sabíeu que el bacallà viu a les aigües de l’Atlàntic Nord? I que el bacallà més famós prové de les Illes Lofoten?