Abans de cuinar el bacallà Skrei, has de posar-lo en salmorra per potenciar-ne el gust. Per fer-ho, posa 100 g de sal en un cassó i afegeix-hi 20 cl d'aigua. Fes que arrenqui el bull i deixa que la sal es dissolgui. Retira el cassó del foc i afegeix-hi la pela d'una llimona i 80 cl d'aigua més. Deixa que es refredi i submergeix-hi el bacallà Skrei durant 30 minuts. Passat el temps, escorre el bacallà i eixuga'l bé amb paper absorbent. El tindràs a punt per consumir-lo o el pots guardar a la nevera fins a l'endemà. Si ho conserves, recorda treure'l un parell d'hores abans de cuinar-lo de la nevera perquè agafi temperatura.
Preparació
- Talleu tota la verdura i els bolets en bastons de la mateixa mida.
- Poseu el wok al foc. Espereu que estigui ben calent i afegiu-hi un raig d'oli d'oliva. Incorporeu-hi els pebrots, els espàrrecs, els alls tendres i les mongetes verdes. Salteu-ho durant 5 min.
- Afegiu-hi els bolets i salteu-ho durant 2 min més.
- Tireu sobre les verdures un rajolí de salsa de soja i doneu-hi un parell de voltes. Retireu-ho del foc.
- Mentre es fa la verdura, enforneu el bacallà durant 10 min a 180 ºC, aproximadament. El bacallà estarà al punt quan el seu interior arribi a 40 ºC.
- Serviu les verdures i a sobre disposeu-hi el bacallà. Acabeu el plat amb un raig d'oli d'oliva.