Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu els tomàquets secs i les panses ben menuts. Talleu el formatge a daus. Reserveu-ho.
  2. Foneu la mantega al microones.
  3. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu de mantega la base d’una safata de forn gran.
  4. Estireu una capa de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega fosa. Per sobre, poseu-hi una altra capa de pasta i pinteu-la. Així, aneu fent fins a arribar a la meitat del paquet de pasta.
  5. Per sobre de totes aquestes capes de pasta, poseu-hi els tomàquets secs, tallats menuts, les panses i el formatge tallat a daus.
  6. Tot seguit, continueu posant capes de pasta fil·lo, pintades amb mantega fosa, fins a acabar tot el paquet de pasta.
  7. Talleu la baclaua a quadres, amb l’ajut d’un ganivet esmolat. És molt important que la talleu abans de coure, perquè si no es trenca molt i quedarà fet un nyap.
  8. Tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la, a 180 ºC, 40 min.
  9. Destapeu la baclaua i coeu-la 20 min més, perquè quedi ben torrada.

El consell

  • La baclaua són unes postres típiques àrabs. La recepta original és molt dolça i es fa amb mel i fruita seca.
  • Aquests pastissets de tomàquet sec, panses i formatge queden deliciosos com a aperitiu. Si ho preferiu, podeu adaptar la recepta i preparar-la amb altres ingredients. Sobrassada, carbassó, ceba, bacó... Totes les opcions són ben bones!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: