Receptes de Nadal La Vanguardia

El 'bhatsa marku' és un bon exemple de les menges que acompanyen les celebracions tibetanes, que es basen en menjar blanc, com en diuen. Així, el formatge, la mantega, el sucre, els noddles i l'arròs agafen protagonisme en els plats de festa. Una d'aquestes és el Saka Dawa, durant la qual s'honora la concepció, el naixement, la il·luminació i la mort del Buda amb bones accions, caritat i espiritualitat. De fet, el Saka Dawa és el nom que rep el quart mes del calendari lunar tibetà i que sovint coincideix amb els nostres mesos de maig i juny. Es tracta d'un període dedicat a sembrar actituds positives (mèrits), les llavors del bon karma que acabaran per fer-nos millors persones. El dia de la lluna plena (Saka Dawa Duchen), al bell mig del mes, és un dels moments més assenyalats per als budistes tibetans.

Preparació

  1. Barregeu la farina i l’aigua, pastant-ho, fins que obtingueu una pasta ferma. 
  2. Doneu-li forma de xurro allargat i prim. Talleu el xurro a trossets d’1 cm.
  3. Poseu els trossets de massa en un bol i, si veieu que s’enganxen, afegiu-hi una mica de farina i barregeu-ho.
  4. Poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta. Abaixeu el foc i coeu-ho 5 min, fins que els trossets de pasta flotin.
  5. Escorreu la pasta i torneu-la a posar al cassó. Afegiu-hi la mantega, el sucre i el formatge i escalfeu-ho a foc baix, sense deixar-ho de remenar, perquè s’integrin bé tots els ingredients.   

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto