Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Separeu les penques de les fulles de les bledes.
  2. Demaneu ajuda a un adult per escaldar 30 s, en un cassó gran amb aigua bullent, les fulles de bleda.
  3. Escaldeu també les penques, 2 min. Refresqueu-les immediatament i talleu-les ben menudes.
  4. En una cassola, sofregiu la ceba picada, amb un raig d’oli, a foc mitjà. Afegiu-hi les penques. Salteu-ho i, finalment, poseu-hi les gambes picades i els retalls de peix.
  5. Esteneu les fulles de bleda sobre el marbre i, amb l’ajuda d’una cullera, farciu-les amb la barreja. Heu de procurar que us quedin en forma de bola. Reserveu els farcellets.
  6. Per a la beixamel lleugera: en una cassola, poseu la mantega a coure. Quan es fongui i prengui un coloret marronós, poseu-hi la farina i enrossiu-la, a foc mitjà, 1 min. Poseu-hi la llet calenta i, amb unes varetes manuals, bateu-ho amb força. Poseu-hi una mica de sal, de pebre blanc i de nou moscada. A foc lent, coeu-ho, sense parar de remenar, fins que la salsa prengui certa consistència. En total, uns 7 o 8 min de cocció.
  7. Escalfeu les bledes un momentet al microones i acabeu el plat afegint-hi una mica de beixamel per sobre.

El consell

  • Aquesta recepta també pot quedar boníssima si hi poseu uns quants bolets. Només els heu de tallar petits i coure’ls una mica a la paella amb un raig d’oli, fins que deixin anar tota l’aigua. Després incorporeu-los al farcit. Veureu que queden boníssims!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: