Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta és la recepta de la revista CUINA corresponent al número 114 del mes de desembre, uns bombons exquisits per anar picant entre hores. La recepta original és la clàssica de taronja i xocolata, les conegudes 'orangetes'. Però com que les orangetes ja les coneixem, he volgut provar-ho amb mandarina, una variació un xic arriscada que ha quedat molt bé. El resultat és extraordinari: queden uns bombons aromàtics finíssims, amb menys quantitat de pell però amb més aroma que els originals. I és que la mandarina té un punt cítric més fort que la taronja, no trobeu?

Un dels passos que m’intrigaven més de la recepta és la tècnica per temperar la xocolata. Anant amb compte amb la temperatura i els temps del microones es pot aconseguir una cobertura de xocolata brillant que no es fa blanca ni terrosa amb el pas dels dies. Només un consell: guardeu els bombons ben tancats i lluny de la vista, ja que si els deixeu a mà no podreu evitar anar-ne picant un cada cop que passeu pel davant… quin vici!

Preparació

  1. Per a la pell de taronja confitada: renteu les pells de taronja i talleu-les a quarts.
  2. Si la pell es gruixuda, rebaixeu-ne una mica la part blanca amb un ganivet esmolat.
  3. Escaldeu les pells en aigua bullent, 1 min.
  4. Escorreu-les i refredeu-les amb aigua i gel.
  5. Repetiu la mateixa operació amb aigua nova (escaldant i refredant)
  6. Poseu en un cassó el mig litre d'aigua, el sucre i el suc de taronja.
  7. Quan comenci a bullir, incorporeu-hi les pells escaldades, tapeu el cassó i coeu-les a foc molt lent 1 h i 30 min.
  8. Deixeu-les refredar a dins del cassó.
  9. Escorreu-les, talleu-les a trossos llargs i prims, i poseu-los sobre un silpad per assecar-les al forn 20 min a 90 ºC. Reserveu-les en una caixa hermètica.
  10. Per al bany de xocolata: talleu la cobertura a trossos petits i rectangulars.
  11. Dividiu-los en tres parts: 2/3 parts poseu-los en un bol. Escalefeu-ho al microones a baixa potència uns segons. Cada 10-15 s remeneu-ho per escalfar la cobertura de manera homogènia, fins que arribi als 40 ºC.
  12. Afegiu-hi 1/3 de la cobertura que havíeu reservat i remeneu-ho molt bé, per desfer-la i per abaixar la temperatura a 27 ºC.
  13. Torneu a posar el bol al microones 3 s perquè pugi uns graus més, entre 28 i 30 ºC.
  14. Ja teniu la cobertura per banyar les pells.
  15. Nota: recordeu que jo he canviat la taronja per mandarina. En conseqüència, per confitar les pells he utilitzat suc de mandarina en lloc de suc de taronja, i el temps de cocció ha estat més curt, d’1 h en lloc d'1 h i 30 min que indica la recepta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto