Preparació
- Escaldeu el bacallà amb aigua i escorreu-lo. Poseu en una paella l’oli d’oliva amb l’all laminat i el bitxo, i escalfeu-ho a poc a poc sense que arribi a bullir; s’ha de confitar. Deixeu-ho reposar sense el bitxo.
- En una cassola, escalfeu la nata i, quan bulli, afegiu-hi el bacallà. Amb una batedora, aneu-ho batent tot tirant l’oli de mica en mica. Si cal, rectifiqueu-ho de sal.
- Renteu bé els cargols, i en una cassola bulliu-los amb aigua i molta sal durant 45 min. Incorporeu-hi una branca de farigola i una de romaní, i deixeu-ho refredar.
- Traieu-los de la closca i retireu també la part posterior del cargol. Reserveu-ne l’aigua.
- Per fer les galetes, tingueu la mantega a temperatura ambient. Barregeu els ingredients en un bol fins que aconseguiu una massa homogènia.
- Feu cilindres amb paper film, i poseu-los a la nevera. Quan sigui fred, talleu-ne cercles, poseu-los en una plàtera de forn i coeu-ho a 180 ºC durant 10 min.
- Per a l’oli d’all i julivert, escaliveu els alls al forn. Peleu-los i poseu-los en un pot juntament amb l’oli i el julivert.