Receptes de Nadal La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Si voleu presentar les broquetes de manera espectacular, feu servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, peleu les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
  2. Talleu els lloms de xai a daus. Salpebreu-los i poseu-los en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixeu macerar un mínim d’1 h. Si teniu pressa, com que la carn de costella és molt tendra no passa res si la coeu sense marinar.
  3. Talleu el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Us han de quedar unes làmines molt fines. Si no veieu clar com fer-ho, demaneu ajuda a un adult. Quan les tingueu a punt, emboliqueu cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Claveu un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi claveu també el carbassó amb mozzarella. Si us costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podeu fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi poseu un tros de xai. Feu tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Poseu les broquetes en una safata de forn. Unteu el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coeu al forn, a 200 ºC, durant 10 min.

El consell

La paraula 'broqueta' ve del francès 'brochette', que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta us proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepareu quan tingueu convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto