Receptes de Nadal La Vanguardia

Una de les receptes que va preparar la Mireia Carbó al Club Social Caprabo de fa uns anys van ser aquests originals bunyols de cigrons. Com sempre, anar a les classes de la Mireia és gaudir d’un espectacle complet: aprendre bones receptes, trucs interessants i riure a cor què vols amb les anècdotes que explica del programa de ràdio, dels seus peques i de les classes de cuina. És una autèntica show-woman de la cuina!

El truc més interessant que vam aprendre va ser per fregir els bunyols. Es tracta de posar la massa dels bunyols dins una mànega de pastisseria i formar els bunyols tirant petites porcions de massa sobre els dits d’una mà untada amb oli. Els bunyols cauen tots sols dins el cassó de fregir i queden rodons i ben igualets. La textura d’aquests bunyols és semblant a la dels bunyols de crema, no són buits de dins com els bunyols de vent però no queden gens tupits. Al contrari, queden melosos, i, si no ho dieu, ningú descobrirà que estan fets de cigrons. La Mireia ens va explicar que l’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en antigues receptes d’aprofitament, on les mestresses de casa aprofitaven els cigrons per fer aquests deliciosos bunyols. Sensacionals!

Preparació

  1. Coleu i renteu els cigrons.
  2. Poseu la llet, la ratlladura de taronja, el sucre i la mantega en un cassó al foc. Quan trenqui el bull, afegiu-hi els cigrons, tritureu-ho amb el túrmix i coleu-ho.
  3. Torneu-ho a posar al foc, incorporeu-hi la farina i coeu-ho, remenant-ho contínuament fins que se separi de les parets del cassó.
  4. Fora del foc, afegiu-hi els ous d’un en un sense parar de remenar.
  5. Poseu la massa en una mànega de pastisseria. Fregiu els bunyols tirant petites porcions de massa dins l’oli ben calent.
  6. Mulleu-los amb una mica d’anís i arrebosseu-los amb sucre i canyella.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto