Preparació
- Per a la mousse de llimona i tequila: primer de tot, munteu les clares dels ous amb el sucre.
- Després, feu la mescla del suc de llimona amb la gelatina a 28 ºC.
- Per fer la mescla de la merenga, semimunteu la nata i poseu-hi el tequila.
- Finalment, congeleu el resultat en motlles de silicona i deixeu-ho refredar.
- Per a la crema de llimona: primer, fusioneu la vainilla líquida.
- Deixeu-la refredar perquè agafi consistència.
- Després, feu la mescla del sucre amb la pectina i afegiu-hi la nata a 40 ºC.
- Escalfeu la mescla a 85 ºC i bolqueu-la per sobre dels rovells.
- Finalment, tritureu-ho tot durant 2 min a la Thermomix.
- Per a la crema de xocolata blanca torrada: torreu la cobertura blanca en el forn a 120 ºC durant 35 min.
- Després, refredeu-ho a 50 ºC i afegiu-hi la glucosa.
- Coeu la llet, afegiu-hi la gelatina, bolqueu-la per sobre de la cobertura i incorporeu-hi la nata líquida. Tritureu-ho tot.
- Finalment, ompliu els gots de xopet amb el que teniu fet i deixeu-los quallar durant 5 h a la nevera.
- Bany de xocolata: primer de tot, foneu la mantega, afegiu-hi la xocolata i el te verd.
- Després, tritureu-ho tot i ja ho teniu.
- Per a la terra: primer s'ha de mesclar la mantega amb el sucre, l'ametlla, el cacau i la farina. Pasteu-ho tot fins que quedi homogeni.
- Després afegiu-hi l'eclat d'or i esteneu-ho per les dues fulles.
- Coeu-ho a 160 ºC durant 15 min.
- Finalment, refredeu-ho i tritureu la massa final.
- Acabat: poseu unes aletes de xocolata blanca als cactus.
- Quan ho tingueu fet, congeleu-ho i banyeu-ho amb el bany de xocolata verd.
- Quan cregueu que està ben congelat, descongeleu-ho.
- Poseu una mica de salsa al plat i cobriu-ho amb terra.
- Finalment, decoreu-ho amb una flor tête de moine o al gust.