Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Si a la peixateria no us han netejat els calamars, demaneu ajuda a un adult per netejar-los, traient-ne la bossa de tinta amb cura de no tacar-vos. Gireu-los perquè quedin ben nets i per poder-los farcir fàcilment. Reserveu-los.
  2. Talleu les potes i les ales ben petites.
  3. Per al farcit: peleu i piqueu la ceba i, amb l’ajuda d’un adult, sofregiu-la en una cassola, a foc lent, amb un raig d’oli generós, fins que quedi ben rossa.
  4. Poseu-hi les ales i les potes de calamar i els tomàquets ratllats. Coeu-ho 5 min.
  5. Afegiu-hi l’albergínia, pelada i tallada a dauets, i la carn picada. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure 5 min llargs.
  6. Quan la barreja sigui freda, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
  7. Per a la salsa de tomàquet: poseu un raig d’oli en una cassola gran, on hi càpiguen els calamars. Sofregiu-hi, a foc lent, l’altra ceba, pelada i picada, amb la pastanaga tallada a dauets i l’all picat, uns 10 min. Afegiu-hi el tomàquet triturat i coeu-ho lentament, amb la cassola tapada, 15 min. Salpebreu-ho.
  8. Enfarineu els calamars i fregiu-lod en oli d’oliva abundant. Traieu-los i passeu-los a la cassola de la salsa de tomàquet.
  9. Aboqueu-hi un parell de gots d’aigua i deixeu coure el conjunt 30 min. Si no ha quedat una salsa confitada, deixeu-ho coure uns 5 min més.

El consell

  • Si voleu, podeu canviar els ingredients del farcit d’aquesta recepta. Per exemple, si us agraden els bolets, n’hi podeu posar uns quants talladets ben petits. També hi podeu posar ou dur o una mica de pernil dolç picat finet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

25 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

24-26 ago

VI Tast de Jazz a Torre Llauder

Un any més, la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto