Preparació
- Per a la tempura: mescleu la farina, l’aigua i el llevat, a poc a poc, i, al final, afegiu-hi la clara i la sal.
- Per a l’oli de tinta: daureu lentament els alls amb la meitat d’oli. Afegiu-hi el julivert. Incorporeu-hi la tinta i remeneu-ho fins que s’escalfi, 1 min. Afegiu-hi l’oli restant. Ha de quedar un oli tallat.
- Marqueu els calamarsets a la planxa.
- Fregiu els alls tendres, passats per tempura, amb força oli ben calent.
- En un plat allargat, poseu-hi una llàgrima de puré de pebrot. A sobre del puré, poseu-hi els calamars. Afegiu-hi la sal Maldon i l’oli. Acabeu-ho amb els alls tendres.
Un plat dels restaurants Cullera de Boix
- Cullera de Boix Boqueria. Hospital, 3. Barcelona. 93 412 49 44
- Cullera de Boix Urquinaona. Ronda Sant Pere, 24. Barcelona. 93 268 79 82