Preparació
- En una paella molt calenta, poseu-hi 20 g de mantega, i immediatament afegiu-hi els nabius i el sucre, barregeu-ho ràpidament i retireu-ho del foc. (Els nabius només han de coure 2 min).
- En un bol de vidre poseu els carquinyolis en remull amb el cava. Quan els carquinyolis l’hagin absorbit, agafeu una forquilla i trenqueu-los. No han de quedar gaire humits, afegiu-hi la resta de mantega desfeta i el sucre morè. Barregeu tots els ingredients fins que quedi com un granulat lleugerament humit i fàcil d’aglomerar.
- En el bol d’un batedor elèctric poseu els rovells i el sucre de llustre. Bateu-ho 5 min. Afegiu-hi el patxaran i incorporeu-hi la nata muntada.
- Sobre un plat poseu un motlle de 3,5 cm d’alt en forma de cercle o de quadrat i ompliu-ne 1/3 part de crumble de carquinyolis. Premeu-ho lleugerament amb una cullera per compactar-ho. Completeu-ho amb el saltat de nabius. Regueu-ho amb la mescla del rovell, el sucre i la nata per gratinar i passeu-ho pel forn (només amb les resistències del sostre).
- Traieu-ne el motlle i decoreu-ho amb salses dolces al gust.