Preparació
- Per al gelat: obriu longitudinalment la beina de vainilla i amb un ganivet petit retireu-ne les llavors.
- Barregeu la beina amb la llet en un cassó i porteu-ho a ebullició a foc mitjà.
- Blanquegeu els rovells amb el sucre en un bol i afegiu-ho a la llet just quan comenci a bullir, sense deixar de remenar amb varetes. Aboqueu tota la barreja al cassó net i cuineu-ho a foc suau remenant amb una cullera de fusta tota l’estona. És important que no arribi a bullir; quan la crema napi el dors d’una cullera, és el moment en què està llesta.
- Coleu-ho en un recipient net i cobriu-ho amb film transparent en contacte amb la crema.
- Semimunteu la nata.
- Un cop la crema sigui tèbia, quasi freda, amb una espàtula o una cullera barregeu-la suaument amb la nata líquida semimuntada.
- Congeleu-ho i al cap d’1 h 30 min remeneu-ho una mica i torneu-ho a congelar fins al seu ús.
MUNTATGE
- Talleu la síndria en cubs de forma rectangular; talleu el raïm a meitats.
- Poseu un tros síndria en forma horitzontal i un altre en forma vertical, quatre mitjos raïms com si fossin rodes i dos nabius com rodes davanteres.
- Col·loqueu una cullerada de gelat a la part posterior del camió i acabeu-ho amb unes fulletes de menta.
CONSELLS
En lloc de gelat, podeu fer servir un iogurt de vainilla. Permeteu que els vostres fills us ajudin
a tallar raïm, retirar les llavors de la vainilla i formar el camió.