Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per al gelat: obriu longitudinalment la beina de vainilla i amb un ganivet petit retireu-ne les llavors.
  2. Barregeu la beina amb la llet en un cassó i porteu-ho a ebullició a foc mitjà.
  3. Blanquegeu els rovells amb el sucre en un bol i afegiu-ho a la llet just quan comenci a bullir, sense deixar de remenar amb varetes. Aboqueu tota la barreja al cassó net i cuineu-ho a foc suau remenant amb una cullera de fusta tota l’estona. És important que no arribi a bullir; quan la crema napi el dors d’una cullera, és el moment en què està llesta.
  4. Coleu-ho en un recipient net i cobriu-ho amb film transparent en contacte amb la crema.
  5. Semimunteu la nata.
  6. Un cop la crema sigui tèbia, quasi freda, amb una espàtula o una cullera barregeu-la suaument amb la nata líquida semimuntada.
  7. Congeleu-ho i al cap d’1 h 30 min remeneu-ho una mica i torneu-ho a congelar fins al seu ús.

MUNTATGE

  1. Talleu la síndria en cubs de forma rectangular; talleu el raïm a meitats.
  2. Poseu un tros síndria en forma horitzontal i un altre en forma vertical, quatre mitjos raïms com si fossin rodes i dos nabius com rodes davanteres.
  3. Col·loqueu una cullerada de gelat a la part posterior del camió i acabeu-ho amb unes fulletes de menta.

CONSELLS

En lloc de gelat, podeu fer servir un iogurt de vainilla. Permeteu que els vostres fills us ajudin
a tallar raïm, retirar les llavors de la vainilla i formar el camió.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

19 nov

Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori dediquen una fira al pa i la xocolata que, enguany, arriba a l’onzena edició, amb...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto