Preparació
- Poseu una olla amb aigua al foc amb sal i oli. Quan arrenqui el bull, tireu-hi les plaques de canelons d’una en una per evitar que s’enganxin.
- En un altre foc, poseu una cassola amb una mica de ceba ratllada i un tomàquet gros i madur; més tard, afegiu-hi les carns picades. Saleu-ho i deixeu-ho coure. Aneu remenant la carn i, a mitja cocció, afegiu-hi el conyac. Continueu-ho remenant 30 min més i retireu-ho del foc.
- Feu la beixamel en una olla alta. Poseu-hi la mantega i, quan estigui desfeta (sense daurar-se), afegiu-hi la farina. Quan la barreja quedi com un puré, afegiu-hi a poc a poc la llet calenta i sal. Aneu-ho remenant i, abans que arrenqui el bull, retireu-ho del foc.
- Afegiu 250 ml de beixamel a la cassola de la carn (guardeu-ne per al gratinat de la safata dels canelons al forn). Quan us quedi una massa homogènia, prepareu un taulell i estireu-hi unes tovalles blanques. Col·loqueu la pasta bullida l’una al costat de l’altra i farciu-la: una cullerada sopera ben plena per caneló. Enrotlleu-los i poseu-los a la safata. Afegiu-hi la beixamel per sobre i empolseu-hi formatge ratllat.
- Enforneu-ho a 160 ºC vigilant el punt de gratinat.