Consells de cuina La Vanguardia

El plat típic de Sant Esteve són els canelons i he decidit fer-ne uns dolços, per degustar durant les postres.

Tots sabem que les postres de Nadal han de ser amb torró i, en cas de portar fruita, cal que sigui tropical, com la pinya o el mango. Així que la meva proposta és ben senzilla, farcir unes làmines de mango d’una mousse de torró. Que ningú pugui dir que a casa nostra no seguim la tradició: per Sant Esteve, canelons!

La mousse queda molt lleugera i és molt senzilla de fer; després de provar moltes receptes, aquesta és la meva preferida, la definitiva. És ideal per servir tota sola en copa però també com a base d’un pastís, afegint-hi una fulla més de gelatina. Si us animeu a fer-la us asseguro que la repetireu sovint!

Preparació

  1. Ratlleu el torró.
  2. Poseu en remull la gelatina en aigua freda.
  3. Separeu els rovells de les clares. Escalfeu la llet fins que bulli. Aboqueu-la sobre els rovells remenant-ho contínuament amb unes varetes per tal que arribin a uns 80 ºC. Afegiu-hi la gelatina escorreguda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.
  4. Afegiu-hi el torró i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi fi.
  5. Semimunteu la nata i incorporeu-la-hi suaument. Munteu les clares a punt de neu amb el sucre i incorporeu-les-hi suaument.
  6. Ompliu una mànega de pastisseria amb la mousse i reserveu-la a la nevera unes 4 h.
  7. Peleu el mango i talleu-lo a làmines molt fines. Farciu cada làmina amb la mousse i enrotlleu-la com un caneló. Col·loqueu els canelons al plat i decoreu-los al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

21 gen

VII Festa de l'Oli i l'Oliva

Durant tota una setmana, al gener, Ullastrell s’omple amb tota mena d’activitats al voltant del...

20-21 gen

Festa de Sant Antoni d’Alcanar 2018

La festivitat de Sant Antoni se celebra a Alcanar el cap de setmana posterior al 17 de gener. Un dels esdeveniments...

21 gen

Fira del Fesol 2018

A Catalunya, pels volts de Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto