Preparació
- Per a la mantega negra: poseu la mantega en una cassola i deixeu que es torri. Retireu-ho i coleu-ho amb un drap.
- Talleu el tomàquet a daus. Poseu les tàperes amb aigua per tal que perdin una mica la fortor.
- Escalfeu la mantega juntament amb el vinagre per tal que faci un bull, i afegiu-hi el tomàquet i les tàperes.
- Per al capipota: talleu el capipota a daus i traieu-ne el greix. Poseu-lo amb tots els altres ingredients en aigua freda i coueu-ho 20 min. Escorreu-ho, retireu les herbes i l’all, i afegiu-hi la mantega negra.
- Per al puré de patata i cigrons: bulliu la patata a trossos grossos amb aigua i sal de mar i, al final, afegiu-hi els cigrons escorreguts. Coleu-ho. Passeu-ho pel passapuré, afegiu-hi la nata bullida i la mantega en fred, rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho pel tamís. Tapeu-ho amb un plàstic.
- Altres: talleu la ceba a la juliana i coeu-la al vapor. Torreu la crosta de pa sense molla.
- Muntatge: al centre, col·loqueu el puré de patata i cigrons. Feu un forat al mig, que ens càpiga el capipota. Si voleu, unteu el pa torrat amb xocolata, i decoreu-ho amb ceba, escarola i cordifole.