Receptes de Nadal La Vanguardia

Aquesta recepta la vaig aprendre a un taller de cuina amb en Pep Nogué al Bonpreu. Era un monogràfic dedicat a la cuina amb bolets, aprofitant que ara n'és plena temporada. Una de les receptes van ser unes postres molt originals que incorporaven els bolets entre els ingredients principals. No era el primer cop que en Pep ens sorprenia amb una recepta dolça de bolets, ja ho havia fet amb aquests farcellets de poma i camagrocs. En aquesta ocasió el taller va tornar a ser molt interessant, ja que ens va descobrir que hi ha vida més enllà dels rovellons a la brasa.

Les postres amb les trompetes de la mort són certament originals, però combina tan bé els ingredients que a la segona cullerada ja ni penses que estàs menjant bolets en format dolç. La carbassa, la trompeta de la mort i la taronja són un trio sensacional! A més, tant la carbassa com les trompetes de la mort accepten molt bé la cocció dins un almívar, de manera que és una elecció molt encertada. Jo hi he incorporat pell de taronja ratllada al moment, per tal que l’aroma de taronja arribi més fresca a taula. El resultat és realment sorprenent!

Preparació

  1. Per a la carbassa: peleu la carbassa, traieu-ne les llavors i coeu-la amb l’aigua i el sucre. Quan sigui cuita, coleu-la i tritureu-la fins que sigui un puré fi. Reserveu-ho a la nevera.
  2. Per al granissat: barregeu el suc i la ginebra i reserveu-ho al congelador. Un cop congelat, raspeu el granissat amb l’ajuda d’una forquilla.
  3. Per a les trompetes: netegeu les trompetes. Poseu al foc l’aigua i el sucre. Quan arrenqui el bull, tireu-hi les trompetes i deixeu-ho coure uns minuts. Deixeu-ho refredar dins el mateix almívar.
  4. Muntatge: repartiu el puré de carbassa al centre del plat; a sobre, les trompetes, i acabeu-ho amb el granissat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto