Preparació
- Per als peus: feu un tall transversal als peus. Salpebreu-los i refrigereu-los 24 h. Feu un sofregit amb ceba, pastanaga, tomàquet, alls aixafats i farigola. Afegiu-hi els peus, vi i pebre, deixeu-ho reduir i cobriu-ho amb brou. Deixeu que bullin tapats fins que siguin cuits. Traieu els peus del brou, passeu-los pel colador xinès i poseu-los al foc per reduir la salsa.
- Desosseu els peus. Separeu la carn del mig dels peus per al farcit.
- Per al farcit: feu un sofregit de ceba amb els bolets trinxats i els pinyons. Poseu-hi la carn dels peus picada, sal i pebre. Estireu la mantellina, poseu-hi quatre peus, farciu-los i enrotlleu-los. Refrigereu-los.
- Feu-ne rodanxes de 4 cm de gruix i marqueu-les per tots els costats amb una paella. Escaldeu els llamàntols vius amb aigua i sal 2 min. Traieu-ne la carn del cos i de les pinces, sencera.
- En una paella, reduïu el suc i el raïm (corall) dels caps.
- Muntatge: escalfeu els peus al foc i al forn amb una mica de salsa. Escalfeu els cargols. Marqueu el llamàntol i deixeu-lo poc fet.
- Poseu els trossos de peu de porc al plat; a sobre, el llamàntol, i els cargols, salsant. Glacegeu-ho amb all i oli i afegiu-hi la reducció de llamàntol.