Preparació
- El procés d’elaboració d’aquest filet comença quatre dies abans de consumir-lo.
- Netegeu-lo bé; salpebreu-lo i embetumeu-lo amb oli, que us anirà bé perquè s’hi adhereixin bé les herbes.
- En un bol barregeu el romaní, la farigola i l’orenga en pols. També, poseu-hi el julivert i l’all trinxat. Embetumeu el filet amb totes aquestes herbes. També poseu-hi unes rodanxes de llimona. Emboliqueu el filet amb un drap net, que n’absorbeixi els sucs.
- Heu de canviar cada dia de drap fins al dia que us el mengeu.
- Per a la salsa tàrtara: simplement feu una maionesa i barregeu-la amb la cullerada de mostassa, les tàperes i els cogombrets picats. Saleu-ho si ho considereu necessari.
- Traieu les rodanxes de llimona, rasqueu-ne una mica, sobretot per treure l’all, i talleu el filet a làmines.
- Serviu el filet acompanyat de la salsa tàrtara i una mica d’enciam amanit amb una vinagreta normal.