Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per al gelat salat de pinyons: escalfeu la llet i la nata amb el sucre invertit. Quan la mescla arribi als 60 ºC, afegiu-hi la barreja de l’estabilitzant, la sal, el sucre i la dextrosa. Barregeu-ho bé i deixeu arribar la base de gelat als 80 ºC. Apagueu el foc, afegiu a la barreja la pasta de pinyons, tritureu-ho molt bé i deixeu reposar la base a la nevera 8 h.
  2. Passeu la barreja per la mantegadora i reserveu el gelat a -18 ºC.
  3. Per a l’amaniment: renteu delicadament els siurenys amb un drap humit, talleu-ne els peus i reserveu-ne els barrets.
  4. Talleu els peus a daus molt petits i poseu-los en un cassó amb la meitat de l’oli, a foc molt i molt suau, 1 h. Si pot ser, que no arribin als 70 ºC. Apagueu el foc i afegiu-hi la resta d’oli, el vinagre, un polsim de sal, els pinyons tallats, i les escalunyes i el porradell picats finament. Reserveu-ho.
  5. Amb un ganivet de fulla prima, talleu làmines de 2 mm de gruix de barrets de siureny, i aneu-los posant a tota la base del plat.
  6. En el moment de servir-ho, amaniu el carpaccio amb l’oli de peus de siurenys. Amaniu, a part, la barreja de vegetals i poseu-la al damunt del carpaccio. Acabeu-ho amb una quenelle de gelat de pinyons torrats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto