Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Retireu els caps dels carrabiners i peleu-los deixant-ne les cues. Feu aquesta operació sobre una safata per reservar-ne tot el suc.
  2. Claveu una broqueta al cos dels carrabiners al llarg, per evitar que es doblegui en confitar-los. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Peleu les escalunyes i la pastanaga; talleu-les a rodanxes fines.
  4. Renteu els tomàquets i trossegeu-los. Escalfeu una cassola amb oli d’oliva i mantega, sofregiu-hi les escalunyes i les pastanagues fins que l’escalunya estigui translúcida. Reserveu-ho.
  5. Afegiu a la cassol una mica d’oli, si cal, i incorporeu-hi cinc dels caps i les carcasses dels carrabiners. Reserveu-ne la resta per a una altra preparació.
  6. Sofregiu-ho uns minuts pressionant amb una cullera de fusta perquè deixin anar tot el seu suc. Torneu a incorporarhi les escalunyes, les pastanagues i el bitxo picat, remeneu-ho i afegiu-hi els tomàquets. Remeneu-ho, salpebreu-ho i mulleu-ho amb el conyac. Deixeu-ho 1 min i afegiu-hi el vi blanc i, 2 min més tard, l’aigua. Quan hagi arrencat el bull, feu-ho coure a foc suau 40 min.
  7. Passeu-ho per un xinès i mantingueulo calent.
  8. Peleu l’api i talleu-lo de forma regular. Feu-ho coure amb aigua salada abundant.
  9. Fregiu les trompetes de la mort amb oli d’oliva abundant. Escorreu-les sobre paper absorbent.
  10. Confiteu les cues dels carrabiners amb oli d’oliva 6 min a 60-65 ºC. Escorreu-ho i retireu la broqueta.
  11. Afegiu uns trossets de mantega a la salsa reservada i barregeu-ho bé. Si cal, es pot lligar amb una mica de midó de blat de moro. Serviu les cues sobre una base de salsa amb l’api. Afegiu-hi les trompetes de la mort cruixents i uns germinats abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto