Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  • Per a la pasta brisa: feu un volcà amb la farina i al mig poseu-hi la mantega a punt de pomada, l’aigua, la sal i el sucre. Barregeu bé els ingredients de dins i aneu incorporant-hi la farina sense pastar-ho. Emboliqueu-ho amb un plàstic film i deixeu-ho reposar 30 min.
  • Mentrestant, renteu les cireres i talleu-les per la meitat. Retireu els pinyols.
  • Estireu la pasta brisa a un gruix de 0,5 cm amb un corró i folreu un motlle de fons extraïble de 12 cm de diàmetre i 4 cm d’alçada. Enforneu-lo entre 12 i 14 min a 180 ºC.
  • Per al frangipane: bateu la mantega a punt de pomada 2 min perquè es blanquegi una mica.
  • Afegiu-hi el sucre de llustre, la farina d’ametlla, els ous batuts i l’aiguardent. Remeneu-ho bé, que quedi homogeni.
  • Poseu les cireres a dins del pastís de pasta brisa i cobriu-ho amb el frangipane, tot deixant un marge de 2 mm fins arribar a la vora del motlle.
  • Poseu-ho al forn uns 25 min a 165 ºC. Per saber si és cuit, feu la prova de l’agulla; si surt seca, ja podeu treure el clafoutis del forn. Deixeu-lo refredar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: