Què cuinar La Vanguardia

Dissabte passat vam anar a collir cireres a Caldes. Aprofitant la gran quantitat que en vam collir, he fet aquest clafoutis, un clàssic i deliciós pastís francès que té l’èxit assegurat.

Cada any esperem amb candeletes la cita per anar a collir cireres de Caldes. És una cita que no es pot planificar amb temps, ja que depèn de la maduració de les cireres. El ritual sempre és el mateix: rebo una trucada de la Salut que em diu: "Demà anem a Caldes a collir cireres, t’hi apuntes?". Així, sense avisar, totalment imprevist i improvisat. Per sort, tenia lliure la tarda del dissabte i, sortint de l’Espaisucre, cap a Caldes falta gent! Qualsevol es perd l’oportunitat de gaudir d’unes cireres excel·lents acabades de collir, oi?

Segurament tothom ha tastat un clafoutis. Barreja de crep, de flam i de púding, cuit al punt té una cremositat sensacional. Llàstima que no tenia gelat de vainilla, que si no… amb una bola de gelat encara hauria estat més bo! I no sé què ho deu fer, però no trobeu que quan cuineu amb productes propis els plats us surten més bons?

Preparació

  1. Talleu les cireres per la meitat i macereu-les amb el sucre durant 30 min.
  2. Tritureu la resta d’ingredients amb el túrmix procurant no incorporar gens d’aire.
  3. Aboqueu la barreja en motlles individuals fins a una alçada d’1 cm. Repartiu les cireres cap per avall per tots els motlles.
  4. Coeu els clafoutis al forn 20 min a 160 ºC. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
  5. Serviu-los a temperatura ambient espolsats amb sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

18 nov

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

18 nov

III El Gust de la Paraula

Si t'agraden el bon menjar i la bona literatura, no et pots perdre la tercera edició d’El Gust de la...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto