Preparació
- En un cassó amb aigua bullent, coeu la patata fins que estigui ben tendra, peleu-la i, encara calenta, tritureu-la amb la nata líquida i un rajolí d’oli de tòfona negra. Heu d’obtenir una crema llisa i homogènia. Salpebreu-la i reserveu-la.
- Netegeu bé els bolets i lamineu-los. Confiteu-los en oli d’oliva durant 2 min, a foc mitjà.
- Talleu rectangles de pasta fil·lo i pinteu-los amb mantega fosa. Poseu-los al forn, a 190 ºC, 2-3 min, fins que la pasta quedi ben daurada. Reserveu-la.
- En un plat, poseu fulls de pasta fil·lo cruixent. A sobre, poseu-hi una culleradeta de crema de patata trufada i les làmines de ceps confitades, salpebreu-ho, amb sal en escates, afegiu-hi algunes branquetes de porradell i serviu-ho.
CONSELL
Afegiu una mica d’escarola sobre la pasta fil·lo, abans de posar-hi la crema de patata, perquè la pasta no s’estovi amb el contacte amb la crema.