Receptes de Nadal La Vanguardia

L'abril de 2014, les noies de Memòries d’una cuinera ens van proposar un tema que em va fer especial il·lusió, ja que es tracta de la recepta amb què la majoria de gent s’ha iniciat a fer pastissos a casa: la famosa i popular coca de iogurt.

L’èxit de la fórmula rau en el fet que no cal pesar els ingredients, ja que la seva proporció es calcula per volum en lloc de per pes. I com a mesura de volum, s’utilitza el mateix envàs del iogurt, cosa que dóna nom a la recepta. Això és realment útil en situacions en què no es té una bàscula, a mi m’ha tret més d’un cop d’un compromís…

Avui he fet una petita variació de la recepta, una variació que és més visual que no pas de la mateixa fórmula. Es tracta de partir la massa en dos i tenyir de cacau una de les meitats. En repartir la massa alternadament al motlle, s’obté un efecte zebra que sembla molt complicat de fer però que no té cap secret. Proveu-ho que us sortirà segur!

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques munteu els ous amb el sucre.
  2. Incorporeu-hi l’oli en rajolí. Incorporeu-hi el iogurt.
  3. Incorporeu-hi la farina i l’impulsor tamisats.
  4. Separeu la massa en dues parts. Incorporeu el cacau tamisat a una part. A l’altra, incorporeu-hi la pell ratllada de taronja.
  5. Encamiseu el motlle. Poseu un parell de cullerades d’una massa al centre del motlle. Poseu un parell de cullerades de l’altra massa a sobre de l’anterior. Repetiu el procés intercalant les dues masses fins acabar-les.
  6. Coeu-ho al forn (preescalfat) a 180 ºC uns 40 min, comprovant la cocció punxant-lo amb una agulla.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto