Què cuinar La Vanguardia

Aquesta és la recepta del número 117 del CUINA, una proposta ben adient per celebrar el Sant Joan. Forma part del reportatge que la revista de l’abril va dedicar a les coques, aquests dolços típics de la cuina catalana tan lligats a la religió i a les festes, i de les quals cada poble en té la seva especialitat. Les receptes de l’article són del xef Pep Nogué.

Aquesta coca és típica d’Olot, ja que s’elabora amb llardons de la mocada típics de la Garrotxa. Tinc la sort de coincidir un cop a la setmana amb en Pep Nogué i, encuriosida pels llardons de la recepta, li vaig preguntar si realment eren tan bons. Ell, que és d’Olot i gran defensor dels productes de la seva terra, me’n va cantar les excel·lències i em va prometre que me’n portaria uns quants per poder-los tastar. I són bons de veritat! Més tous i sense crosta, gustosos, cruixents i greixosos al punt, són els millors llardons que he tastat mai. Amb aquests llardons he fet la coca del Sant Joan d’enguany i ha sortit tan bona que ja veig que a partir d’ara em tocarà fer un viatge a Olot cada Sant Joan!

Preparació

  1. Barregeu en un bol quatre ous, l'oli, el sucre i el llevat desfet amb un xic d'aigua tèbia.
  2. Afegiu-hi la farina a poc a poc fins a formar una massa. Pasteu-la fins que perdi una mica de força. Per saber si està al punt, agafeu una petita porció de massa, feu-ne una bola i estireu-la com si en féssiu un tel; aquest tel no s'ha de trencar i ha de quedar molt fi.
  3. Barregeu-hi els llardons tallat menuts i la matafaluga. Estireu-la en una plàtera de 5 cm de fons untada d'oli.
  4. Pinteu-la amb l'ou restant deixatat i escampeu-hi els pinyons i el sucre. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat fins que dobli el volum.
  5. Arribats en aquest punt, poseu-la a coure al forn, preescalfat, 25 min a 180 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24-25 jun

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

24-25 jun

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

23-25 jun

IV Campanya de la Llagosta a la Costa Brava

Aquest mes de juny podeu gaudir d’un dels productes mariners més gurmets: la llagosta. L’agrupació...

23-25 jun

Fira Internacional del Formatge

Llançà serà els dies 23, 24 i 25 de juny la capital del formatge. La primera Fira Internacional...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto