Què cuinar La Vanguardia

Aquesta és la recepta del número 117 del CUINA, una proposta ben adient per celebrar el Sant Joan. Forma part del reportatge que la revista de l’abril va dedicar a les coques, aquests dolços típics de la cuina catalana tan lligats a la religió i a les festes, i de les quals cada poble en té la seva especialitat. Les receptes de l’article són del xef Pep Nogué.

Aquesta coca és típica d’Olot, ja que s’elabora amb llardons de la mocada típics de la Garrotxa. Tinc la sort de coincidir un cop a la setmana amb en Pep Nogué i, encuriosida pels llardons de la recepta, li vaig preguntar si realment eren tan bons. Ell, que és d’Olot i gran defensor dels productes de la seva terra, me’n va cantar les excel·lències i em va prometre que me’n portaria uns quants per poder-los tastar. I són bons de veritat! Més tous i sense crosta, gustosos, cruixents i greixosos al punt, són els millors llardons que he tastat mai. Amb aquests llardons he fet la coca del Sant Joan d’enguany i ha sortit tan bona que ja veig que a partir d’ara em tocarà fer un viatge a Olot cada Sant Joan!

Preparació

  1. Barregeu en un bol quatre ous, l'oli, el sucre i el llevat desfet amb un xic d'aigua tèbia.
  2. Afegiu-hi la farina a poc a poc fins a formar una massa. Pasteu-la fins que perdi una mica de força. Per saber si està al punt, agafeu una petita porció de massa, feu-ne una bola i estireu-la com si en féssiu un tel; aquest tel no s'ha de trencar i ha de quedar molt fi.
  3. Barregeu-hi els llardons tallat menuts i la matafaluga. Estireu-la en una plàtera de 5 cm de fons untada d'oli.
  4. Pinteu-la amb l'ou restant deixatat i escampeu-hi els pinyons i el sucre. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat fins que dobli el volum.
  5. Arribats en aquest punt, poseu-la a coure al forn, preescalfat, 25 min a 180 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

18 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

12-19 ago

4a Setmana de l'Enoastronomia

Durant el mes d’agost podreu gaudir d’una experiència única al Celler Joan Ametller, situat...

19 ago

Petits grangers

La Fageda obre les seves portes als més menuts per tal d’apropar el món de l’agricultura...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto