Consells de cuina La Vanguardia

A un monogràfic sobre el pa de l'Espai Consum del Bonpreu, David Lienas ens va ensenyar a fer aquesta coca de recapte.

Fer el pa a casa està de moda, oi? Per això aquesta classe era tan esperada… En David ens va parlar dels secrets de la massa mare, del llevat, de les farines, dels pastats i de tot el que envolta aquest món tan misteriós i tan apassionant del pa casolà. Durant la classe va preparar una coca de recapte, una pizza margarida, uns panets de llet amb nous, uns panets de formatge amb pebre vermell picant i uns panets de bacó amb cervesa negra. Només per gaudir de l’oloreta que sortia del forn mentre es coïa tot plegat ja va valdre la pena assistir a la classe!

 

Preparació

  1. Diluïu el llevat en l’aigua tèbia. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà i afegiu-hi tots els ingredients excepte l’oli. Pasteu la barreja fins que tingui consistència i es desenganxi del marbre. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar unes 3 h.
  2. Torneu a treballar la massa afegint-hi l’oli reservat fins que l’absorbeixi i quedi suau. Deixeu-la reposar uns 30 min més tapada.
  3. Mentrestant, escaliveu els pebrots i les albergínies. Peleu-los i talleu-los a tires.
  4. Cobriu una plata de forn amb paper sulfuritzat i esteneu-hi la massa amb les mans mullades d’oli. Col·loqueu-hi la ceba tallada a juliana, el tomàquet a rodanxes, el pebrot, les albergínies i les arengades netes. Regueu-ho tot amb oli, salpebreu-ho i coeu-ho al forn a 160 ºC durant uns 30 min. Serviu-la calenta just sortida del forn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto