Preparació
Preparació
- Poseu l’albergínia i el pebrot en una safata que pugui anar al forn. Afegiu-hi oli i sal i escaliveu-ho al forn, a 200 ºC, uns 50 min.
- Quan les verdures siguin cuites, demaneu ajuda a un adult per treure-les del forn. Un cop fora, tapeula safata i deixeu que el pebrot i l’albergínia es refredin. D’aquesta manera costaran menys de pelar.
- Mentre espereu que es refredin les verdures, prepareu les sardines. El millor és que, a l’hora de comprar-les, demaneu a la peixateria que les filetegin. Si no ho heu fet, us tocarà fer-ho a nosaltres. Demaneu a un adult que us faci un cop de mà. Traieu el cap de les sardines, obriu-les per la meitat i reviseu que quedin el mínim d’espines possible.
- Aprofiteu que teniu el forn encès per torrar les llesques de pa de motlle i reserveu-les.
- Peleu l’albergínia i el pebrot i talleu-los ben menuts.
- Poseu els trossets d’albergínia i pebrot sobre el pa, acabeu-ho amb les sardines, amb la pell cap avall, i doneu-los un toc al forn, només 2 min.
- Demaneu ajuda novament a un adult per treure les coques del forn, amaniu-les amb un bon raig d’oli i una mica de flor de sal.
El consell
En comptes de posar-hi pebrot i albergínia, també podeu preparar la coca amb uns tomàquets cherry, unes làmines de carbassó i una mica de ceba.
Si les talleu per la meitat, aquestes coques poden quedar la mar de bé com a aperitiu, per a un dia que tingueu convidats a casa.