Preparació
- Comenceu per la salsa. Sofregiu la ceba i els grans d’all picats, lentament, amb la mantega.
- Quan sigui ben tova, afegiu-hi els bolets. Apugeu una mica el foc perquè els bolets es coguin i perdin l’aigua.
- Retireu la meitat dels bolets, i reserveu-los.
- Poseu-hi la farina, doneu-hi un parell de voltes perquè es cogui i ho cobriu amb el brou de pollastre i deixeu que el conjunt cogui durant uns 15 min, a foc lent, perquè tots els sabors es barregin.
- Tritureu-ho bé. Reserveu-ho.
- Escaliveu el moniato al forn. L’emboliqueu amb paper d’alumini el coeu a 200 ºC durant mitja hora. Espereu que es refredi per pelar-lo.
- Traieu la pell de la botifarra i l’esmicoleu. La barregeu amb l’altra meitat de bolets. Afegiu-hi el moniato escalivat i aixafat. Heu de fer com una massa homogènia de moniato, botifarra negra i bolets.
- Farciu la fulla de col amb la barreja de moniato, botifarra i bolets. Emboliqueu-ho sobre si mateix.
- Per escalfar-ho, ho poseu al forn tapat amb un paper d’alumini. També ho podeu escalfar al microones, tapat.
- Acompanyeu la col amb la salsa de bolets, ben calenta.