Preparació
- Comenceu per fer la compota posant a bullir la carbassa pelada i tallada a trossos amb l’aigua i el sucre fins que sigui ben tova. Seguidament traieu-ne un xic d’aigua, tritureu la carbassa i deixeu-la refredar.
- Per fer el granissat, feu un almívar amb el sucre i l’aigua i quan arrenqui el bull, pareu el foc i afegiu-hi el suc de mandarina i l’aiguardent. Coleu-ho i poseu-ho dins el congelador, almenys unes 4 hores.
- Per fer el cruixent, barregeu tots els producte fins que us quedi una pasta homogènia. Deixeu-la reposar almenys 2 h. Després, feu petits rectangles en uns papers siliconats i coueu-los al forn a 160 ºC 5 min. Han de quedar ben daurats i cruixents.
- Per fer els rossinyols de pi en almívar, poseu en una olla al foc l’aigua, el sucre i les fulles de marialluïsa. Quan arrenqui el bull, tireu-hi els rossinyols de pi, deixeu-ho coure 2 minuts i pareu el foc. Deixeu-ho reposar fins l’endemà.
- A l’hora de servir a taula, col·loqueu al centre d’un plat soper una cullerada de compota de carbassa, al damunt hi poseu els bolets, prèviament escorreguts, i després una cullerada del granissat de mandarina. Per acabar la preparació, acompanyeu-ho amb un cruixent de mandarina.