Preparació
- Netegeu el conill i talleu-lo en 12 talls.
- Escaliveu la cabeça d’alls. Un cop cuita, separeu-ne els grans per a la picada.
- En una cassola poseu el conill, la ceba, el porro i les pastanagues netes i tallades, el vi, les herbes, uns grans de pebre i deixeu-ho macerar a la nevera un dia i mig. Separeu els talls de conill i escorreu-los.
- Salpebreu-los i enrossiu-los en una cassola. Retireu-ho. En el mateix oli, sofregiu les verdures del marinat escorregudes. Quan siguin ofegades, tireu el suc del marinat i deixeu-ho coure lentament fins que redueixi el vi a la meitat.
- Poseu-hi els talls de conill, cobriu-ho amb brou calent i deixeu-ho coure a poc a poc fins que la carn sigui ben tendra.
- Traieu-ne els talls i passeu el suc pel passapuré. Torneu a ajuntar el suc i el conill a la cassola. Poseu-ho a coure lentament.
- Feu una picada amb els alls escalivats, la xocolata, les ametlles, les avellanes i els carquinyolis. Deixateu-ho amb una mica d’aigua o brou calent i afegiu-lo a la cassola. Remeneu-la i poseu-la al punt de sal.
- Apagueu el foc i deixeu-ho reposar 30 min abans de menjar.