Preparació
- Escaldeu les fulles d’alfàbrega i refresqueu-les immediatament.
- Escorreu-ho bé i tritureu-ho amb una mica d’oli d’oliva, coleu-ho amb un colador fi i reserveu-ho.
- Renteu les patates violetes, eixugueules i talleu-les finament, amb l’ajuda d’una mandolina. Fregiu-les amb oli d’oliva abundant, ben calent, poseu-les en un paper absorbent, saleu-les i reserveu-les.
- Netegeu el porro i peleu la ceba, piqueu-los i sofregiu-los en una olla amb oli.
- Passats uns 10 min, afegiu-hi el moniato, tallat petit, continueu la cocció uns 10 min més i mulleu-ho amb el brou de verdures.
- Feu que arrenqui el bull i coeu-ho uns 20 min, tritureu-ho amb una batedora, afegiu-hi la nata, salpebreu-ho, feu que torni a arrencar el bull, torneu-ho a triturar i coleu-ho amb un colador xinès.
- Si la crema queda molt espessa, hi podeu afegir una mica més de brou.
- Torneu a escalfar la crema i, sense que arribi a bullir, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé i serviu-ho amb els xips de patata violeta i l’oli d’alfàbrega.