Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Traieu l'arrel de les dues cebes tendres i talleu-les finament.
  2. Poseu la mantega en un cassó al foc i, quan estigui fosa, tireu-hi la ceba i deixeu-la-hi coure suaument perquè quedi blanca.
  3. Afegiu-hi els pèsols i cobriu-los amb brou vegetal. Deixeu-los coure tapats uns 5 o 7 min, segons la frescor dels pèsols.
  4. Mentrestant, poseu la botifarra tallada a rodelles primes una paella a foc suau. Doneu-los la volta i deixeu que s'acabin de coure i que treguin el greix sobrant. Han de quedar ben cruixents. Passeu-les per un paper absorbent. Reserveu-les en una capsa hermèticament tancada perquè no s'humitegin.
  5. Quan els pèsols siguin cuits, sense que hagin perdut el color verdós, saleu-los, apagueu el foc i tritureu-los perquè quedi una sopa ben fina. Si queda espessa, afegiu-hi un cullerot de brou vegetal calent fins a obtenir la densitat desitjada. Passeu-ho pel colador xinès perquè la sopa sigui ben cremosa. Reserveu-la.
  6. Obriu les vieires, traieu-ne la part taronja i la sorra que pugui tenir enganxada.
  7. Poseu les fulles de menta en un plat amb paper secant al microones a màxima potència. Doneu-li intervals de 20 s i aneu-les girant perquè s'assequin i quedin cruixents. Us caldrà fer-ho 5 o 6 vegades. Tritureu-les amb un raig d'oli, que us quedarà d'un verd molt vistós. Reserveu-ho.
  8. Poseu una paella al foc amb un petit raig d'oli d'oliva i coeu les vieires. Us han de quedar daurades i un xic crues de dins. Poseu-les al centre del plat. Al damunt, trenqueu-hi el cruixent de botifarra negra i decoreu-ho amb unes escames de sal i quatre o cinc pipes de carbassa verdes.
  9. Serviu la sopa de pèsols al voltant i acabeu-ho amb un cordó d'oli de menta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto