Preparació
- Poseu dues olles al foc amb aigua.
- Tot seguit, peleu les patates del bufet, talleu-les i poseu-les a bullir.
- Traieu el budell de la botifarra negra i talleu-la a daus petits.
- A l'altra olla, tireu-hi els pèsols i feu-los coure 5 min. Una vegada cuits, traieu gairebé tota l'aigua i tritureu-ho de manera que quedi una crema ben fina. Amb la Thermomix, la finor de la crema és extraordinària. Tireu-hi un petit raig de nata líquida per refinar-ho i poseu-la a punt de sal. Reserveu-ho calent.
- Quan les patates siguin cuites, traieu-les ràpidament de l'aigua i passeu-les pel passapuré. Afegiu-hi un raig de nata líquida i un polsim de sal.
- Salteu els daus de botifarra en una paella i, quan siguin rossos, afegiu-los al puré. Remeneu-ho i reserveu-ho calent.
- A l'hora de servir-ho, poseu una paella al foc amb un raig d'oli. Quan sigui calent, salteu lleugerament les vieires 30 s per cada costat.
- Poseu una cullerada de puré de botifarra negra al centre d'un plat soper; al damunt, dues vieires per cap, i acabeu-ho posant-hi la crema de pèsols al voltant.
- Decoreu-ho amb unes rodelles de ceba tendra tallades ben fines al damunt de les vieires.