Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la crema d’escamarlans: traieu amb cura la carn de les cues dels escamarlans i reserveu-la a la nevera.
  2. Ofegueu les verdures, prèviament tallades, l’all i el llorer amb una mica d’oli d’oliva en una olla, fins que estiguin confitats. Afegiu-hi els caps i la pela dels escamarlans, picats, i sofregiu-ho uns minuts. Flamegeu-ho amb el conyac o el brandi i mulleu-ho cobriu-ho amb l’aigua.
  3. Afegiu-hi el tros de pa, perquè absorbeixi el greix, i l’arròs, perquè es vagi lligant.
  4. Coeu-ho 20 min a foc lent i passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho pel colador. Reserveu-ho a la nevera fins que la crema estigui freda.
  5. Per a l’escuma d’arròs amb llet: cobriu d’aigua l’arròs i feu-lo bullir una vegada. Escorreu-lo.
  6. Poseu-lo en una olla amb la llet i l’all, a foc lent, 30 min.
  7. Passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal, ompliu-ne el sifó i deixeu-ho refredar. Injecteu-hi dues càrregues de gas. Reserveu-ho a la nevera.
  8. Per a la galeta de cacauet: en una paella, barregeu el sucre i els cacauets.
  9. Poseu-ho al foc fins a obtenir un caramel, estireu-ho sobre un full de silicona i deixeu-ho refredar.
  10. Tritureu-ho amb la Thermomix o amb un molinet, per obtenir pols de cacauet.
  11. Amb una cullera, formeu uns cercles regulars de 4 cm i enforneu-los 2-3 min, a 170 ºC. Deixeu-los refredar.

MUNTATGE

  1. Punxeu les cues d’escamarlà amb un pal de fusta, passeu-les per clara d’ou salada i arrebosseu-les amb els xips de gambes triturades.
  2. Acompanyeu-les amb la crema d’escamarlans, servida en una tassa o un got alt, amb una mica d’escuma d’arròs amb llet a sobre, com si fos un caputxino. Acompanyeu-ho, també, de la galeta cruixent de cacauet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

27 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

28 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto