Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la crema d’escamarlans: traieu amb cura la carn de les cues dels escamarlans i reserveu-la a la nevera.
  2. Ofegueu les verdures, prèviament tallades, l’all i el llorer amb una mica d’oli d’oliva en una olla, fins que estiguin confitats. Afegiu-hi els caps i la pela dels escamarlans, picats, i sofregiu-ho uns minuts. Flamegeu-ho amb el conyac o el brandi i mulleu-ho cobriu-ho amb l’aigua.
  3. Afegiu-hi el tros de pa, perquè absorbeixi el greix, i l’arròs, perquè es vagi lligant.
  4. Coeu-ho 20 min a foc lent i passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho pel colador. Reserveu-ho a la nevera fins que la crema estigui freda.
  5. Per a l’escuma d’arròs amb llet: cobriu d’aigua l’arròs i feu-lo bullir una vegada. Escorreu-lo.
  6. Poseu-lo en una olla amb la llet i l’all, a foc lent, 30 min.
  7. Passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal, ompliu-ne el sifó i deixeu-ho refredar. Injecteu-hi dues càrregues de gas. Reserveu-ho a la nevera.
  8. Per a la galeta de cacauet: en una paella, barregeu el sucre i els cacauets.
  9. Poseu-ho al foc fins a obtenir un caramel, estireu-ho sobre un full de silicona i deixeu-ho refredar.
  10. Tritureu-ho amb la Thermomix o amb un molinet, per obtenir pols de cacauet.
  11. Amb una cullera, formeu uns cercles regulars de 4 cm i enforneu-los 2-3 min, a 170 ºC. Deixeu-los refredar.

MUNTATGE

  1. Punxeu les cues d’escamarlà amb un pal de fusta, passeu-les per clara d’ou salada i arrebosseu-les amb els xips de gambes triturades.
  2. Acompanyeu-les amb la crema d’escamarlans, servida en una tassa o un got alt, amb una mica d’escuma d’arròs amb llet a sobre, com si fos un caputxino. Acompanyeu-ho, també, de la galeta cruixent de cacauet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22-24 set

37a Fira de Calella i l’Alt Maresme

Amb més de 30 anys d’història, la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’ha convertit en...

24 set

'El Masnou, terra de mar' amb tast de vins

Descobriu el Masnou tot gaudint de la seva gastronomia amb l’itinerari “El Masnou, terra de mar”,...

24 set

Festes de la sega de l'arròs de les Terres de l'Ebre

Els municipis de la zona del delta de l’Ebre reten homenatge a la tradició pagesa del territori. Com...

24-25 set

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto