Consells de cuina La Vanguardia

Una de les altres receptes que vaig ensenyar al taller de postres de tardor a l’Aula del Mercat de Manlleu va ser aquesta crema de moniato que recorda la crème brûlée francesa.

La crema la vaig adaptar d’una recepta que vaig veure al programa 'Cuines' de TV3, una crema que es feia amb carbassa. El canvi amb el moniato va quedar molt bé, i la combinació amb la mandarina pelada a sang és tot un encert: fa la crema més lleugera i aporta un contrast cítric molt refrescant. Com la crème brûlée, l’acabat es fa amb el caramel cremat, però si no us agrada és totalment prescindible. Això sí, és una crema que s’ha de coure en el mateix plat de presentació. Us recomano de veritat que la proveu de fer, ja veureu com el resultat us sorprendrà!

Preparació

  1. Coeu el moniato al forn a 190 ºC fins que sigui tou. Deixeu-lo refredar i peleu-lo.
  2. En un cassó, escalfeu la nata i la pell de mandarina. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar 15 min. Coleu la pell de mandarina.
  3. Tritureu amb el túrmix el moniato, la nata, el sucre i els ous.
  4. Repartiu la crema en recipients individuals que puguin anar al forn. Tapeu-los amb paper d’alumini i coeu-los al bany maria al forn durant uns 15 min a 150 ºC. Reserveu-los a la nevera un mínim de 2 h. Si es vol, al moment de servir-ho, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador. Serviu la crema acompanyada d’uns grills de mandarina pelats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

27 abr

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) són l’aparador dels productes...

28 abr

I Mercats Paral·lels

El Parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec acull la primera edició dels Mercats Paral·lels, fruit de...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto