Què cuinar La Vanguardia

Aquestes postres són del blog 'Todos cocinamos sin gluten'. La recepta per fer la massa de les crestes l’he tret d’un blog de referència per a la cuina sense gluten, 'Cocina fácil sin gluten', de qui ja he fet altres receptes sense gluten i sempre m’han sortit molt bé. L’única diferència amb la recepta original és que n’he fet menys quantitat i que en lloc de fregir-les les he cuit al forn. El farcit de les crestes no té cap secret: formatge i confitura de moniato, inspirat en la típica combinació de formatge i codonyat que lliga tan bé. La confitura de moniato té una textura semblant a la del codonyat, però amb el gust inconfusible del moniato, més farinós i menys dolç. Cal comprovar, llegint les etiquetes, que tant el formatge com la confitura siguin sense gluten.

Les crestes queden tan poc dolces que podrien servir perfectament com a entrant per a un aperitiu. Com a postres, queden al seu punt de dolçor si just abans de servir-les s’empolsen generosament amb sucre en pols. El cruixent de les crestes i la sorprenent combinació dolç-salat de l’interior queda senzillament deliciós!

Preparació

  1. Feu la massa de crestes, estireu-la ben fina i talleu-la en cercles d’uns 10 cm de diàmetre.
  2. Farciu les crestes amb un trosset de formatge i un trosset de confitura. Mulleu-ne les vores amb una mica d’aigua i tanqueu-les pressionant amb una forquilla per tal de segellar-les bé. Pinteu-les per sobre amb l’ou batut i coeu-les al forn a 200 ºC durant 10 min, fins que siguin daurades.
  3. Deixeu-les refredar i empolseu-les generosament amb sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

19 nov

Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori dediquen una fira al pa i la xocolata que, enguany, arriba a l’onzena edició, amb...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto