Què cuinar La Vanguardia

Per celebrar el primer any del meu blog, he volgut fer un pastís d’aniversari amb espelma i tot… He triat una recepta senzilla, mig inventada i inspirada en les “croustades” tradicionals que hem menjat al Pirineu francès. El llibre de receptes que vaig comprar aquest estiu a Gavarnia explica tota l’elaboració de la pasta fina (semblant a la fil·lo) que s’utilitza per fer les capes de la “croustade”. Aquesta pasta és tan complicada de fer com la pasta de full i he preferit comprar pasta fil·lo, més fàcil i amb l’èxit garantit. El resultat final és pràcticament igual que el que vam tastar a França. El farcit del pastís, per semblança, l’he fet amb melmelada de fruits del bosc, tan típica del Pirineu…

Preparació

  • Cobriu el motlle amb 3 o 4 capes de pasta fil·lo untades amb mantega fosa. Farciu-ho amb la melmelada. Col·loqueu-hi per sobre 3 o 4 capes més de pasta fil·lo untades amb mantega, una mica mal posades per tal que formin arrugues.
  • Retalleu els sobrants de pasta i coeu-ho al forn ja calent durant 45 min a 180 ºC. Un cop fred, empolseu-hi per sobre sucre en pols per decorar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23-24 set

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto