Preparació
Preparació
- Estireu la pasta de full i, amb un got o un tallapasta, feu-ne rodones més grans que la mida de les cassoletes que fareu servir.
- Unteu les rodones amb mantega i enfarineu-les, per poder-les desemmotllar més fàcilment. Punxeu-les amb una forquilla, poseu-hi un disc de paper de forn a sobre i cobriu-lo amb cigrons secs. Demaneu ajuda a un adult per coure-les al forn, a 180 ºC, 10 min.
- Tritureu la tonyina i la meitat de la llauna de musclos amb els formatgets i una mica d’oli de la llauna. Poseu-ho dins d’una mànega pastissera.
- Talleu la resta de musclos menuts.
- Feu una amanida amb la barreja d’enciams, el tomàquet tallat a dauets i els musclos picats. Amaniu-lo amb oli.
- Amb molta cura de no cremar-nos, traieu les cassoletes del forn i retireu els cigrons i el paper. Quan siguin fredes, desemmotlleu-les.
- Al moment de menjar-vos les cassoletes, farciu-les amb el paté de tonyina i acompanyeu-les amb l’amanida de musclos i tomàquet.
El consell
- Si no tens mànega pastissera, pots improvisar-ne una. Només necessites una bossa de plàstic apta per contenir aliments. Posa-hi la barreja a dins, fes voltes o un nus a l’obertura, per tancar-la bé, i un tallet en un dels extrems, perquè pugui sortir el farcit.
- Si vols fer-ho més fàcil, en comptes de preparar les cassoletes de pasta de full pots fer servir vol-au-vents comprats cuits.