Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. La nit anterior, poseu en remull les mongetes. L'endemà, escorreu-les, renteu-les sota l'aixeta i poseu-les en l'olla ràpida WMF. Cobriu-les amb aigua, poseu-hi una culleradeta de sal, tapeu l'olla i poseu-ho a foc fort fins que surtin els dos anells. Abaixeu el foc i compteu 12 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla, obriu-la i escorreu les mongetes. Reserveu-les.
  2. Per preparar l'oli, poseu en un pot amb tapa de rosca 500 ml d'oli i poseu-hi bitxos secs al gust (jo en vaig posar força perquè m'agrada moltíssim el picant!!), uns grans de pebre i unes llavors de coriandre i fonoll. Tapeu el pot i gireu la tapa 1/4 de volta per obrir-lo. Això es fa perquè els vapors que es produeixin dins de l'olla ràpida puguin sortir i que no exploti el pot. Poseu 1 l d'aigua a l'olla ràpida WMF i poseu el suport i la reixeta de cocció al vapor. A sobre, poseu-hi el pot i tapeu l'olla. Poseu-ho a foc fort fins que surtin els 2 anells. Abaixeu llavors el foc i compteu 30 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla i traieu el pot d'oli. Deixeu-ho refredar, coleu-ho i reserveu-ho.
  3. Per coure les sardines, netegeu-les traient-los el cap i la tripa i disposeu-les sobre la reixeta de cocció al vapor tal com surt a les fotos. Poseu-hi sal abans per dins i per fora. Poseu aigua a l'olla ràpida WMF perquè pugui produir vapor. Tapeu l'olla i poseu-la a foc fort fins que pugin els dos anells. Abaixeu el foc i deixeu que les sardines es cuinin durant 20 min. Passat el temps, despressuritzeu l'olla. Traieu les sardines, poseu-les en un recipient fondo i cobriu-les amb l'oli picant fins que munteu l'empedrat.
  4. Per muntar l'empedrat, poseu en un bol les mongetes cuites, el tomàquet i la ceba picats, els ous de guatlla cuits partits per la meitat i les olives negres. Amaniu-ho amb sal, oli picant i vinagre de xerès. Remeneu-ho bé i serviu-ho en dos plats. Disposeu-ho sobre les sardines que teníeu en oli i acabeu el plat amb uns bitxos frescos tallats a rodanxes i una mica de julivert picat.

Les espines de les sardines cuites d'aquesta manera es poden menjar sense problemes, ja que queden toves (igual que les enllaunades). Són una font de calci fantàstica.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: